Meksikansk mat og gode tradisjoner i matveien

De grunnleggende trekkene i meksikansk mat stammer fra det prekolumbianske kjøkken. Noe av det som kjennetegner nettopp meksikansk mat er den meget utstrakte bruken av chili og den meget velkjente tortillaen laget av mais-mel.

Når det kommer til meksikansk mat så er den meget variert og allsidig spesielt i innlandet. Nord i Mexico finner man den enkleste kosten med utstrakt bruk av oksekjøtt, hvete og andre ingredienser. Reiser man inn til kjernen og i de sørlige områdene så vil man se at kjøkkenet her er meget elegant og sofistikert med fisk og skalldyr som vanlige ingredienser. I de tropiske og enda varmere regionene av Mexico så brukes ulike frukter hyppig, spesielt mange tropiske frukter.

Urbefolkningen i Mexico derimot lever på et kosthold som består av frukt, ulike typer insekter og krypdyr blant annet.

MÅLTIDER I MEXICO

FROKOSTEN : til frokost for travle bymennesker så fortæres det i Mexico gjerne søte boller eller annen søt og god bakst til en kruttsterk kaffe og litt frukt så klart. Så er man klar for dagen.

LUNSJ : Dette er en god tid for lunsj og da spiser man ofte tortillaer eller sandwicher.

MIDDAG : Til middag spises det suppe etterfulgt av hovedrett.