Dra på matvandring i en storby

Matvandring er spennende og inspirerende, og du kan drive med det i alle større byer og tettsteder verden over. Det er ikke bare utlandet som har spennende spisesteder. Dem finner du i Norge, også, men det er kanskje ekstra spennende å dra på matvandring i andre land.

Alene eller sammen

Matvandring er rett og slett å gå fra spisested til spisested. Skal du gå mellom spisestedene bør de selvsagt ikke ligge altfor langt fra hverandre. Det er derfor denne aktiviteten passer best i større byer og tettsteder. Ikke alle storbyer er like godt egnet til dette, for ofte må du bestille bord på restauranter. Men i mange byer finner du gatekjøkken og matvogner på alle gatehjørner, og da er det veldig spennende å gå rundt og smake på ting.

Du kan gå på matvandring alene, men hvis du er i en ukjent by er det både ekstra morsomt og litt tryggere å gå sammen med andre. Du kan gå rundt med dem du reiser sammen med, eller sammen med en lokal guide. I enkelte storbyer finnes det til og med egne guidede matturer som tar deg med på vandring gjennom byen. Du får se kjente steder, høre spennende historier og smake på mengder av mat.

Gode sko er en nødvendighet

Skal du på matvandring er det viktig å ha gode sko. Det siste du trenger er gnagsår. Invester i noen gode sko før ferien, og bli gjerne vant til skoene før du drar, slik at de er gått inn. Skal du på ferie, er det lurt å ta med sko som egner seg til ulike anledninger, slik at du slipper å ha med altfor mange par sko. En annen nødvendighet på matvandring er penger, og gjerne småpenger. Skal du handle i matboder og gatekjøkken, er det ikke sikkert du kan bruke kort eller vipps til å betale.

Hygiene er viktig

Avhengig av hvor du drar på matvandring, bør du alltid tenke på hygiene. Dersom maten blir tilberedt ute på gata, under kummerlige forhold, er det større risiko for matforgiftning. I de fleste storbyer finner du spisesteder med god hygiene.

Du bør holde deg til de mer etablerte stedene, ellers risikerer du at matvandringen ender med mageproblemer og kanskje sykehusbesøk. Velg gjerne en guidet matvandring der et er mulig, for da går turen mest sannsynlig til trygge og kjente spisesteder. I tillegg kan du gå rundt sammen med andre selv om du reiser alene.

pureview