Fremtidens fastfood!

Slowfood er vel egentlig ment å være det motsatte av fastfood-bransjen, men vi mener og tror at slowfood-bevegelsen vil overta denne bransjen ganske snart. Som kanskje du allerede vet, så startet denne bevegelsen i USA. I og med at amerikanerne er stadig på farten, har de også lite tid til å slappe av og ta seg en lang lunsj. Folk propper i tillegg sine dager med ulike aktiviteter etter jobben, noe som gjør det enda vanskeligere å finne tid til å spise et rolig måltid. Derfor har fastfood-kjedene fått så enorm suksess, både i USA og resten av verden. Måltidene som serveres, er vanligvis hamburger eller kyllingsmørbrød med pomme frites eller pizza. Dessverre smaker det meste av fastfood-maten det samme. Et måltid på McDonalds smaker gjerne det samme som et måltid på Burger King eller KFC. Hurtigmat blir derfor ganske kjedelig i lengden.

Folk ønsker mer kontroll

Kvinne som spiser pizza

Heldigvis har flere og flere begynt å stille seg et spørsmål ved denne travle livsstilen. En livsstil der ernæring blir kraftig undervurdert og som også kan føre til overvekt og dårlig helsetilstand. I tillegg er det blitt mye mer fokus på hvor maten kommer i fra. Vi vil vite mer om hva det er vi putter i munnen, forbrukerne er blitt mer kresne. Før var få klar over at grønnsakene de spiste ofte ble plukket før de var modne, og deretter modnet under frakten eller i selve matbutikken. Dersom du ønsker å spise sunnere, men er redd for kostnaden, så sammenlign lånetilbud hos centum.no for å få orden på økonomien din først.

Nyt maten med god samvittighet

I dag vet også flere og flere at det meste av biffen de spiser, kommer fra kveg som har blitt gitt hormoner for å stimulere veksten. Folk i dag ønsker heller ikke å spise kylling som vokser opp i altfor trange kår. Vi bør også tenke over at det går med mer penger til markedsføring og distribusjon, enn det matprodusentene faktisk tjener. Slowfood er ment å være sunn mat som gir den en god følelse mens du spiser den!

pureview