Populært med opplevelsesmiddager!

Det er alltid koselig med et deilig måltid på favorittrestauranten. Allikevel er det slik at det fort kan bli monotont dersom man alltid besøker det samme stedet. God mat er alltid godt, men en dårlig eller kjedelig spiseopplevelse kan dessverre også gå utover smaken og sette en demper på et ellers ypperlig måltid. Så hva med å prøve noe nytt? Den siste tiden har flere og flere bestemt seg for å gjøre det å spise til en helt spesiell opplevelse, og det er veldig populært med opplevelsesmiddager. Dette er middager som kombinerer det kulinariske med opplevelser som også stimulerer andre sanser, og som gjerne arrangeres på spesielle steder, både innendørs og utendørs, og som ofte baserer seg på et tema.

Måltider utenom det vanlige

En god opplevelsesmiddag forutsetter i første omgang god mat. Og når dette er på plass, gjelder det å finne det riktige stedet å servere den på. Det kan være romantisk å nyte god mat med et glass iskald vin på toppen av et fjell eller midt i en vinlund,med spektakulære omgivelser. I blant gjøres opplevelsen ekstra spennende gjennom å hindre en bestemt sans, som for eksempel synet. Middager i mørket sies å fremheve matvarenes smak, siden man ikke lar seg forvirre av det man ser, og heller tilspisser smakssansen mens man nyter blindheten. Opplevelsesmiddager inngår også ofte i bygdeturisme, og er med på å gi livsgrunnlag til flere små steder i Norge og resten av verden. Gårder og småbruk som arrangerer opplevelsesmiddager er med på å holde liv i de norske bygdene landet rundt, og er en ypperlig sjanse til å smake på noen av våre aller lekreste, lokale delikatesser.

Slik arrangerer du din egen opplevelsesmiddag

Opplevelsesmiddager er som regel ikke billige, og det er ingen tvil om at det er mye å spare på å kjøpe inn ingrediensene og lage maten selv. Det er ingen skam å foreslå et spleiselag, og som regel hjelper fornøyde middagsgjester til med å rydde av borde og vaske opp når måltidet er over. Dersom alle deltakerne i tillegg har med seg noe å drikke på, har middager hjemme hos folk som regel en tendens til å fortsette inn i de sene nattetimer. Har du ikke lyst til å kaste ut besøket? Fortvil ikke! Bare sov godt i din sovesofa mens gjestene får seg en blund på soverommet ditt. Den som våkner sist kan jo ta ansvar for å spandere en opplevelses-frokost på resten av gjengen. Da varer den gode opplevelsen lengre.

pureview