Årets trendrett!

Siden sushi satte sine føtter på norsk jord i 1985 har retten regjert både i restauranter og i de norske hjem. Konseptet har ført mennesker sammen ved matbordet. Har du ikke smakt sushi enda, så har du garantert en venn som snart vil introdusere deg for retten. Nordmenn er kjent for god fiskemat og vi elsker smaken av fisk og tang. De fleste vil kanskje si at retten kommer fra Japan, men selve opphavet til sushi stammer fra Sørøst-Asia. I starten ble risen fermentert ved hjelp av melkesyre for å gjøre den langtidsholdbar. Senere ble melkesyren byttet ut med eddik slik at man også kunne spise risen som tidligere hadde blitt kastet. I dag er ikke sushi-bordet komplett uten en eller annen form for ris, og det finnes mange ristyper laget av sunnere alternativer. For eksempel søtpotet for den som skal holde seg unna hvitt sukker. Mattrenden er elsket blant mange fiskeelskere, og med adgang til asiatiske forretninger på de fleste tettsteder, kan alle tilberede sin favorittsushi hjemme.

Når du tilbereder årets trendrett- Poké!

Sushi-konseptet er i stor vekst om dagen. Tar du turen til Oregon i Washington, London eller konservative land som Spania og Frankrike, vil du bli møtt med poké, den nye generasjonen sushi! Poké består av fersk, rå fisk skåret i terninger. Denne fisken er gjerne valgt fra de beste lokale råvarer. Mariner den i saus som soya, sitrus, løk eller tang, og rull den i ingredienser som vårløk og nøtter, og vips så har du tilberedt din poké variant. Den passer meget godt som en siderett eller smårett. Ønsker du heller å stelle til en såkalt “Poké Bowl”, vil du selvfølgelig servere den med ris og fargerike grønnsaker til for et komplett måltid. Historien bak poké kommer av innvandringen til Hawaii fra Asia som er i konstant utvikling. I Norge er vi også rike på fiskemat, og valget er ditt når du skal tilberede årets trendrett! Sett vekk fra friske, gode råvarer er den også et hakk sunnere sammenlignet med tradisjonelle sushi hvor sushiris og syltet ingefær inneholder mye sukker sammenlignet med en frodig “Poké Bowl”. Med fiskens popularitet og adgang til gode råvarer, ser fremtiden lovende ut for poké!

Stort potensiale verden rundt!

Drar du til Hawaii i dag vil du gjerne prøve en type Sushi bedre kjent som Lomi-lomi Salmon. Lomi-lomi kommer av “å massere” hvor laksen blir gnudd inn med salt. Lomi-lomi Salmon serveres iskald som siderett til retter som Kalua, en langtidsstekt svinerett som smaker som en type røkt, rullet gris. Du kan også nyte denne typiske fargerike gatematen fra Hawaii hjemme i Norge eller på den andre siden av jordkloden. Husk billigmobilbeskyttelse.no slik at du kan ta flotte bilder av dine favoritt Pokéretter rundt omkring i verden. Ser du etter en rett som er både sunn og mettende, så er Poké et meget godt alternativ. Samtidig som den er laget av gode råvarer, blir alle råvarer til sushi og varianter av sushi innenfor EU-sonen frosset ved minus 20 grader i minst 24 timer før servering. Dette er for å ta knekken på eventuelle parasitter. Med soyasaus og god apetitt er du garantert et vellykket måltid når du tester årets moderne trendretter av Poké.

pureview