Et godt kjøkken er nøkkelen til fantastisk slow food

Du har garantert hørt om fast food, men har du også hørt om”slow food”? Slow food er en interesseorganisasjon som så dagens lys i Italias hovedstad, Roma, i 1986, da det ble besluttet at det skulle ligge en McDonald’s ved den ærverdige Spansketrappen. Lokalbefolkningen protesterte heftig mot dette, og vipps, så var slow food-bevegelsen et faktum. I 1989 ble det grunnleggende manifestet til den internasjonale slow food-organisasjonen undertegnet i Paris av 15 land, og siden har interessen for konseptet bare spredd seg. Slow food startet som en motvekt til hurtigmaten, og derfor handler slow food naturlig nok om å bevare det tradisjonelle, naturlige og økologiske. Et av hovedmålene er å gjøre forbrukerne bevisst på sine matvaner. Slow food handler altså om at maten skal være så hel og naturlig som mulig, at den skal være tradisjonsrik, at råvarer produseres på en bæredyktig måte og ikke belaster jorden unødig, og i tillegg, så handler det selvfølgelig om at maten skal nytes.

 

De mange fordelene ved slow food

For det første, så er slow food gunstig for både miljøet og den nasjonale økonomien. Når mannen i gata velger lokale råvarer fra norske gårder i stedet for å kjøpe mat som er importert fra utlandet, bidrar han til at norske arbeidsplasser på lokale gårder bevares, samt at unødig transport og import av mat begrenses. I tillegg er det sunt! De skjulte kaloriene og farlige tilsetningsstoffene i prosessert mat bidrar til både overvekt og livsstilssykdommer. Det å spise hel og naturlig mat er godt for helsa generelt, i tillegg til at det en av de mest anbefalte måtene å gå ned i vekt på. For det tredje, er det utrolig sosialt. Det å samles på kjøkkenet for å lage et helhetlig, fantastisk måltid er definisjonen på kvalitetstid. Så, åpne en flaske vin, sett på litt jazz og inviter vennene dine over til en helaften med matlaging, spising og kos! Maten smaker faktisk også mye bedre når det er lagt litt omtanke, tid og kjærlighet ned i måltidet.

Et velutstyrt kjøkken gjør matlagingen til en lek

Ja vel – du har nå inspirasjonen, motivasjonen og lysten til å si farvel til hurtigmaten for alltid og gå i gang med din slow food-reise, men har du kjøkkenredskapene som skal til? Det å lage god mat fra bunnen av krever selvfølgelig et godt utstyrt kjøkken hvor alt er på stell. Kanskje du skal se på din kulinariske oppvåkning som en anledning til å pusse opp kjøkkenet? Om du ikke har pengene til et nytt kjøkken akkurat nå, så kan du søke om et forbrukslån hos Nanofinans. De sender søknaden din videre til 13 forskjellige låneutbydere, som gjør at du kan sammenligne tilbudene og velge det beste for deg. Forbrukslånene har en nominell rente på mellom 6,39% og opp til 21,95%, og en effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel låner 150.000 kroner med en løpetid på 10 år og en effektiv rente på 13,2 %, blir kostnadene på lånet 112.573 kroner. Totalt blir det altså 262.573 kroner.

pureview