Lag slow food med barna

Barn liker å hjelpe til, og når barna får bli med på matlagingen, er det ofte lettere å få dem til å spise opp maten. Hvis de hjelper til, ser de også hvor tidkrevende matlaging er, og da lærer de seg å være tålmodige. Dette gjelder kanskje spesielt dersom dere lager slowfood.

Ikke alltid tidkrevende

Nå er det ikke alltid slik at slowfood er ekstra tidkrevende. Konseptet handler mer om valg av råvarer og produksjonsmåter. Slowfood handler ikke minst om å ha tid til å nyte maten og spise langsomt. Å samles rundt måltidene har blitt en luksus for mange, for både små og store har som regel fulle timeplaner, med jobb, skole og fritidsaktiviteter. Men det er veldig viktig å spise sammen og å ta seg god tid under måltidene. Kanskje er det også en ide å kle seg fint til middag, i hvert fall en gang i blant. Skal du nyte slowfood på restaurant, gjelder det i hvert fall å kle seg fint. Du kan kle opp barna med Kids Brand Store når dere venter besøk, når dere skal spise ute eller skal besøke slekt og venner.

Fordelene med å spise sakte

Det har vist seg at det er mange fordeler med å spise sakte. For det første kjenner man smaken av maten bedre, og det er koselig å sitte lenge ved bordet sammen med andre. Spiser du sakte, er det også lettere å kjenne når du er mett, slik at du unngår overspising. Spiser du for fort, kan det også hende du føler deg mett før du har fått i deg nok mat. Da vil du bli sulten mellom måltidene. Ved å spise langsomt, unngår du dette problemet. Lærer du barna å spise sakte, kommer som regel den gode bordskikken på kjøpet. Det blir også mindre søl på denne måten, slik at klærne holder seg renere når dere spiser ute eller har gjester. Hos Kids Brand Store finner du klær til de yngste i familien, både til skole, fritid og til restaurantbesøk.

Bra for fordøyelsen

Å spise sakte og tygge maten godt, er også bra for fordøyelsen. Når hverdagen er travel, er det mange som nærmest sluker maten hel, og spiser mens de er på farten. Det beste for kroppen er å sitte når du spiser, og ta deg god tid. Den regelen gjelder for både små og store. Hvis du sliter med luft i magen eller andre mageplager, bør du prøve å spise langsommere og tygge skikkelig. Kanskje det hjelper.

Uncategorized

pureview