Thailandsk mat

Mat er en lidenskap mange millioner har, og matbilder fyller Facebook og Instagram. Sulten kommer, og blir vekket til live av fantastiske bilder. En smakebit hadde vært helt ok. En ting vi med sikkerhet vet er at ethvert land i verden har fantastiske retter. Idag er Thaimat temaet.

Hva er Thaimat?

Thaimat er inspirert av fire regioner med ulike smaks profiler. Sentralt plan har mer kinesisk-Thaimat, enn hva som er tilfelle i andre regioner. Maten på den sørlige halvøy, i de nordlige fjellkjedene. og de nordøstlige slettene har andre smaks profiler. Uansett hva du forbereder vil Thaimat se, og smake forskjellig overalt. De er flinke til å tilpasse krydder styrke for mildere smak for turister.

Thailandsk mat bygger på lange prinsipper og tradisjoner. Frem til i dag er maten ispedd vestlig innflytelse. Rettene kan tilpasses våre ganer, og sterkere krydder blir ofte erstattet med ferske urter som blant annet sitrongress. Her finner du rabattkode som kan hjelpe med ingredienser og krydder. Før maten tilberedes er det viktige spørsmål som må besvares. Hvem er maten til? Hvem lager maten? Hvor blir den laget? Og til slutt, hva er anledningen? Dette bestemmer styrken til krydderet i Thaimaten.

Urter, frukt og grønnsaker

Thailandsk mat bruker mye grønnsaker, frukt og urter. Thaimat er sunn og god for helsen. De bruker urter og grønnsaker med rikelige helsegevinster som ingefær, koriander og basilikum. Listen over krydderets gode effekt er lang. Litt av thaimatens inntog til Norge og hvor mye Thaimat som er flere plasser i vårt langstrakte land.

Populært!

Thaimaten er allerede blitt velkommen. Mest populær matrett er Pad Thai, stekte nudler med svinekjøtt. Bonus med Thaimat er at den ofte er wok-stekt. Maten stekes så intenst at vitaminer og mineraler stimuleres hurtig og konserveres i maten. De gjeveste Thai-måltidene i verden er Tom Yum Goong og Pad Thai.

Thaimat er sunn og god mat! Klebrig ris med sauser er snadder for alle!

pureview