Tyrkisk mat og gode tradisjoner i matveien

Det tyrkiske kjøkken regnes som et av de mest innflytelsesrike i hele verden En tyrkisk frokost kan blant annet inneholde både grønnsaker, oliven ost og honning. For tyrkerne flest som spanjolene så er middagen god og lekker mat men også tid for å diskutere og sosialisere med familie og gode venner. Som grekerne og spanjolene så drikker tyrkerne mer enn gjerne alkohol til maten. Raki heter drikken som gjerne drikkes til middagsmaten. Den blir fremstilt ved at tyrkerne heller alkohol over drueskall og tilsetter et lite hint av anis som gir drikken en ganske krydret smak. Om man skal ha seg en skikkelig tradisjonell tyrkisk middag så blir det anbefalt å bestille seg en av de klassiske forrettene enten med kjøtt eller kylling og sterke sauser og grønnsaker som godt tilbehør. Yoghurt er også en populær bestanddel i det tyrkiske kjøkken og gjør noe av den sterke og krydrede maten mildere.

Eplete og kaffe er også en viktig del av den tyrkiske kulturen. Kaffen i Tyrkia skal aller helst være så kruttsterk som mulig. Søt som synden, varm som helvete og så tykk at man kan gå på toppen av kaffen. Det er iallfall ordtaket som blir brukt for å beskrive denne kaffedrikken. Dessertene er som oftest veldig søte og gode for dem som liker sånt og en av de mest kjente dessertene går under navnet Baklava. Dette er en dessert full av godsaker som valnøtter og pistasjenøtter og den er kledd i en sukkerlake. Om man skal på handletur i sentrum så vil man ofte bli tilbudt en deilig og rykende varm eple-te av de mange selgerne. Tyrkere er de fødte selgere og gode til å overtale.