Vårlig mat – selvplukket og frisk

Endelig kan vi komme oss ut av hiet, legge bort skiene og finne fram utemøblene. Våren er i anmarsj, og det bugner av belgfrukter og bær. Vi elsker å kombinere matretter som sprer glede og engasjement, og som ser deilig forfriskende ut.

Vi sitter ikke rolig i denne tiden, for nå skal vi ut å se hva som finnes av spennende vekster i skog og mark. Det har blitt svært populært å plukke sopp og bær i naturen, men fortvil ikke – vi har et oppdrag til deg. Vi har nemlig hevet oss på den kule kurv-trenden. Vi skaffet oss noe utstyr og så satte vi i gang.

Flette kurv

For med kurver kan man bruke til så mangt. Man kan ha sopp i dem, bake surdeigsbrød i heve-kurv, og tørke salaten i dem. Flettede kurver kan man lage av selje eller pil-tre og man finner mange oppskrifter på nett.

Vi synes det er viktig å ta vare på gamle tradisjoner, det er veldig moderne å tenke selvberging og å nyttegjøre seg av naturens matfat. Det kan jo være greit om man har dårlig råd etter å ha blitt permittert pga. korona-pandemien. Da kan man søke om samle-lån på Refinansiering24.no og bruke tiden til å skape sin egen livsglede.

Vårens mat

Så var det disse matrettene da. Vi foretrekker frisk hjerte-salat fordi den er så saftig, samtidig som den vokser i Norge. Så må vi bare ty til skogens favoritt-sopp kantarellen. Den har vi fryst ned fra fjoråret. Den har blitt forvellet slik at den slipper vannet før den fryses ned. Så har vi fått tak i noe hasselnøtter som en gartner oppe i Tromsø har dyrket fram i et drivhus.

I tillegg til agurk og tomater som vi har fra vårt eget lille drivhus i hagen, så danderer vi med ostekuler som en nabo eksperimenterer med. Og så har vi over rapsolje fra den norske åkeren.

pureview