Svensk mat og tradisjoner her

Svenske mat-tradisjoner er som de Skandinaviske ; Vanligvis med fokus på gamle middags-tradisjoner og bondekost som for eksempel kjøttboller og poteter og saus til eller som klassiske gryteretter og andre klassiske matretter med godt kjøtt og tilbehør. Et meget godt eksempel på svensk mat er Torskegryte. Denne er en variant av den franske matretten Bouillabaisse og inneholder ingredienser som torsk, poteter, safran, purre-løk og paprika. Denne retten er en skikkelig klassiker og passer like godt om du skal imponere gode venner eller ha slekt og familie på besøk hos deg. Det som er godt med denne er at den er enkel å lage og den lager seg praktisk talt selv, det eneste man behøver å huske på er å dele opp alle ingrediensene og lage den til i en dyp kjele og la det putre på middels varme omtrent 40 minutter. Kjøp gjerne inn svensk fisk enten fra Østersjøen eller Barentshavet inn til denne retten og pass på at fiske er ordentlig fersk og god.